BOOKINGSSYSTEM:

Vi jobber med å lansere en ny hjemmeside med nytt bookingsystem, og ønsker i mellomtiden at påmeldinger skjer via mailen: info@pwt.no

MARATONREISER

 

SRRC-marathonresor.se


SRRC-marathonresor.se

SVALBARD SKIMARATON 2018

PWT Travel AS har gleden av å invitere til vår 13. reise til Svalbard skimaraton, som er verdens nordligste renn. Når vi kommer opp i slutten av april er det allerede midnattssol på Svalbard og øygruppa viser seg ofte fra sin beste side på denne tiden. Det er for mange av oss en liten drøm å komme dit. Dette spesielle samfunnet langt der nord har mange kvaliteter og attraksjoner som vi får gleden av å oppleve på turen vår. Longyearbyen er det nordligste samfunnet i verden, 78 grader nord.

 

FLY

Torsdag 26. april med SAS-charter fra Oslo Gardermoen 11:45 direkte til Longyearbyen med ankomst 14:40. Retur mandag 30. april med SAS-charter fra Longyearbyen 13:00 direkte til Oslo med ankomst 15:55.

Flyturen tar 3 timer.

 

Vi ordner også flyreise fra Stockholm og tilslutningsfly fra andre steder.


SVALBARD SKIMARATON
Svalbard skimaraton arrangeres lørdag 28. april og det er 42 km på tid, samt 21 km og 42 km uten tid (trim). I 2018 arrangeres Svalbard skimaraton for 26. gang. Det er væpnede isbjørnvakter langs løypa og det er 4 matstajoner. Alle må bære ryggsekk med vindtett tøy og nødvendig utstyr. Været kan endre seg fort og da er det viktig med ekstra tøy. Om kvelden arrangeres det bankett med middag, premieutdeling og dans. Bankettbilletter må bestilles i forkant. Banketten har vært utsolgt de siste årene.OVERNATTINGSSTEDER
Vi har rom på Maryanns Polarrigg. Dette bostedet holder enkel standard med dusj og toalett på egne rom i hver etasje. Standarden kan sammenlignes med Turistforeningens betjente hytter. Vil du bo bedre kan vi også tilby moderne leiligheter på Svalbard Lodge, der 4 personer eller 6 personer kan dele en leilighet. Leilighetene har fullt utstyrte kjøkken, så ingen frokost er inkludert. Vil du ha vanlig hotellstandard kan vi tilby rom på Svalbard Hotell, og Hotell Radisson Blu.
I tillegg har vi noen dobbelt rom med bad på Maryanns Polarrigg.SIGHTSEEING / AKTIVITETER
Det er mange muligheter for spennende opplevelser på Svalbard. Aktiviteter som hundeslede, snøscooterkjøring, båtturer og isgrotteturer er populært. Disse aktivitetene er ikke inkludert i grunnprisen. Aktiviteter kan enkelt bestilles gjennom nettsiden visitsvalbard.com. Vi sender også ut skjema for påmelding til aktiviteter.

Hundeslede
Kjør ditt eget hundespann er et tilbud som du kan være med på torsdag, fredag og søndag. Vil du kjøre hundeslede, så lønner det seg å være rask med å bestille dette. Det er begrenset med hunder som brukes til dette. Vi har forhåndsreservert noen plasser.

Snøscooterturer
Du kan delta på heldags snøscootertur til Tempelfjorden, Østkysten eller Barentsburg /Kapp Linne og halvdags snøscootertur til Coles Bay.Det er ganske dyrt å kjøre snøscooter, men det er en fantastisk opplevelse å kjøre innover den flotte arktiske naturen på Svalbard med scooter. Det er ikke vanlig å se isbjørn på disse turene, men noen ganger kan vi se fotavtrykkene. En sjelden gang er det også noen som er heldig å få se kongen av arktis. Størst sjanse til å få se isbjørn har du om du kjører til Østkysten. På scooterturene har vi med oss kjentmann med gevær. Du kan velge om du vil være sjåfør eller passasjer. Det er også mulig å dele sjåførjobben om man ønsker det. Klær, hjelm, votter og støvler er inkludert i turen, samt en lunsj på heldagsturene. På heldagsturene er lunsj inkludert. Mange kjører snøscooter for første gang under oppholdet på Svalbard. Dette blir det tatt hensyn til. Husk å ta med gyldig førerkort om du skal være sjåfør. Meld fra ved påmelding om du er nybegynner på scooterkjøring, eller om du ønsker litt større fart.


Isgrottetur
Vi kan også ordne isgrottetur. Det er spektakulære lysforhold nede under isen. Når vi kommer opp i slutten av april er det noen ganger for seint på året å gå ned i isgrottene, mens det andre år er flotte forhold. Dette avhenger av vinteren på Svalbard. Du kan også kombinere hundesledetur med et besøk i en isgrotte.

 

Båtturer
Om det ikke er for mye is i fjorden, kan Henningsen tilby båtturer til Barentsburg og Pyramiden.

 

Det er flere interessante museer som er verdt et besøk, spesielt Svalbard museum ved universitetet.

Verdens frølager med frø fra alle verdenshjørner ble etablert inne i fjellet på Svalbard for noen år siden. Frølageret er nå stengt for publikum. De siste årene har også kullgruve 3 vært stengt for publikum, men nå er det igjen åpent for omvisning. Kullgruvene har vært hele grunnlaget for etableringen av Longyearbyen og det er 6000 km med gruveganger på Svalbard. Kullet på Svalbard er ekstremt reint og veldig verdifullt.

I Longyearbyen finnes det også gallerier med vakre naturmalerier. Det ligger blant annet et kunstnersenter i Nybyen ved siden av Coalminers Cabin. Vi regner også med at mange vil nyte atmosfæren i Longyearbyen og bruke en del tid der.

Restauranter
Det er mange spennende restauranter i Longyearbyen. "Huset" er et av stedene som man bør innom i løpet av oppholdet (www.huset.com). Der bør man bestille bord i god tid. "Huset" er også kjent for sin vinkjeller. På Kroa i Longyearbyen er det en koselig atmosfære, der har de en rikholdig meny med blant annet hvalbiff, klippfisk og kveite som spesialiteter. Maryanns polarrigg har en thai-restaurant og i tillegg anbefales restauranten på Spitsbergen Hotell og Radisson Blue. På Svalbar er det også god mat.
I Longyearbyen er det også flere puber og mange butikker. Det er spesielt godt utvalg i friluftsutstyr og tøy. På Svalbard er det ikke merverdiavgift.

 

Har du spørsmål rundt denne reisen? Send e-post til info@pwt.no.PRISER PR. PERSON:

 

MaryAnns Polarrigg, del i dbl.rom, toalett/dusj på gangen

10.450 NOK

Maryanns Polarrigg, del i dbl.rom med bad

12.450 NOK

 

Maryanns Polarrigg, del i familierom med bad, 3 personer

11.950 NOK

Svalbard Lodge, del i leilighet (4 pers), ikke frokost
11.950 NOK   

Svalbard Hotell, del i dbl.rom med bad

12.950 NOK

 

Svalbard Hotell (large double), del i dbl.rom med bad

13.950 NOK

 

Radisson Blu Polarhotell, del i dbl.rom med bad

14.450 NOK

 

INKLUDERT
Inkludert i prisene er fly fra Oslo til Longyearbyen t/r, transfer fra flyplassen t/r, overnatting som beskrevet over med frokost (unntatt på Svalbard Lodge) og reiseledelse.


TILLEGG
Enkeltrom der det er mulig og evt. frakt av skipose på flyet, bankett, samt aktiviteter som snøscooterturer, hundesledeturer,  isgrotteturer og startkontingent på rennet.


Startkontigent, nedenfor har du prisene i 2017:

42 km m/tid: ca. NOK 1.090,-
42 km u/tid: ca. NOK 850,-
21 km u/tid: ca. NOK 600,-
21 km (ungdom): ca. NOK 200,-


NB! Om man ikke har skilisens fra før, kreves det at man kjøper engangslisens.
Kryss av for helårslisens om du har dette.

 

Vi tar forbehold om prisjustering ved betydelige valutaforandringer eller ved andre kostnadsendringer vi ikke rår over.


Velkommen med din påmelding til PWT Travel!